רפואת אורחות חיים 21.09.2020

מוכנות מתמחים ברפואה משפחה לייעוץ בתחום רפואת אורח חיים

מחקר ישראלי מצא כי מתמחים ברפואת המשפחה רואים ברפואת אורחות חיים חלק בלתי נפרד מעבודתם, אך חשים שרמות הידע ותחושת המסוגלות שלהם בתחום זה אינן מספיק גבוהות

מחקר ישראלי חדש העריך את מוכנותם של מתמחים ברפואה המשפחה בישראל למתן ייעוץ בנושאי רפואת אורחות חיים. המחקר נערך בהובלת ד"ר לילך מלצקי, יו"ר החוג לרפואת אורחות חיים באיגוד רופאי המשפחה.

על פי ארגון הבריאות העולמי, שני שלישים מהמחלות ברחבי העולם נגרמות או מוחמרות כתוצאה מהרגלים לא בריאים באורח החיים. ההנחיות הקליניות הבסיסיות קוראות לשינוי אורח חיים כקו טיפולי ראשון למניעה וטיפול במרבית המחלות הכרוניות. על רקע זה התפתחה בעשור האחרון רפואת אורחות חיים: "פרקטיקה מבוססת ראיות לסיוע לחולים ובני משפחותיהם לאמץ ולקיים התנהגויות שישפרו את בריאותם ואיכות חייהם".

בישראל, תכנית ההתמחות ברפואת המשפחה, המתבצעת בחמישה אתרי לימוד, יש חשיפה לא אחידה ללימוד נושאים ברפואת אורחות חיים. מטרת המחקר היתה אפוא לבדוק את רמת הידע, העמדות ותחושת המסוגלות של המתמחים לייעץ בנושא זה.

במחקר נמצא כי המתמחים ברפואת המשפחה בישראל רואים ברפואת אורחות חיים חלק אינטגרלי של עבודתם וכלי אפקטיבי לשיפור בריאות המטופלים אולם רמות הידע ותחושת המסוגלות שלהם לעשות זאת אינן גבוהות. מתמחים שעברו הכשרה ייעודית היו בעלי ידע ותחושת מסוגלות גבוהה יותר וכן גם מתמחים אשר הרגלי אורח החיים שלהם היו בריאים.

מסקנת המחקר היתה כי לרופאי המשפחה תפקיד משמעותי בניהול המחלות הכרוניות וכחלק מזה יש מקום לשימוש ברפואת אורחות חיים. המתמחים ברפואת המשפחה זקוקים להכשרה משמעותית לשיפור הידע ותחושת המסוגלות בנושא, יחד עם קידום אורח החיים האישי שלהם. עוד צוין כי הוראת רפואת אורחות חיים צריכה להיות בקדימות גבוהה במסגרת הכשרת מתמחים ברפואת המשפחה.

נושאים קשורים:  רפואת אורחות חיים,  רפואת משפחה,  מחקרים,  מתמתחים,  מחקר ישראלי,  רפואה מונעת
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו