גופרית (sulfite) הינה תוסף נפוץ בתעשיות המזון והיין, הקשור להשפעות קליניות שליליות כמו כאבי ראש. מטרת המחקר הייתה לבדוק את הקשר האפשרי בין ריכוז גופרית ביין לבין היארעות כאבי ראש אצל מבוגרים צעירים.
עוד בעניין דומה
המחקר כלל 80 מתנדבים, בגילאי 18-25. הנבדקים חולקו לקבוצות משנה (עם או בלי כאבי ראש קודמים הקשורים ליין) ועברו שתי בדיקות שתיית יין. בדיקה אחת כללה יין עם ריכוז גופרית מינימלי, והשנייה יין עם ריכוז מקסימלי בהתאם למשקל). לאחר הבדיקה מילאו הנבדקים בנוגע לחוויית כאב ראש, אפיון תכונות כאבי הראש, וכן הימצאות תסמינים אחרים.
החוקרים מצאו כי נבדקים להם יש היסטוריה של כאבי ראש הקשורים בצריכת יין, הראו סיכון גבוה יותר לפיתוח כאבי ראש לאחר צריכת היין עם ריכוז הגופרית הגבוה. בנוסף, לנבדקים שסבלו מהיסטוריה של כאבי ראש הקשורים בצריכת יין באופן קבוע, היה סיכון גבוה פי 6,232 לסבול מכאבי ראש בהשוואה לאלה עם היסטוריה ספורדית של כאבי ראש הקשורים בצריכת יין.
לסיכום, במחקר זה נמצא כי אצל אנשים הרגישים לכאבי ראש הקשורים בצריכת יין, יש קשר בין ריכוז הגופרת ביין לבין הסיכון להתפתחות כאבי ראש.
מקור:
תגובות אחרונות